Publicaties

Mijn blogs en artikelen vind u onder meer op managementteam, managementsite, changeinsite en Brein, evolutie en werk.

Boeken

Boek_sddStop Denk Doe

Een toenemende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat persoonlijk leiderschap (leidend kunnen zijn in eigen gedrag) de belangrijkste voorspeller is van succes en geluk in het leven. Steeds meer onderzoek laat ook zien hoe dit wel en niet te ontwikkelen. In Stop Denk Doe worden deze wetenschappelijke inzichten samengebracht in een praktische methodiek.

Lees de inleiding | Bestel 

gezag_boekGezag

Leiderschap staat of valt bij het vermogen mensen mee te krijgen. Iemand is pas echt een leider als andere volgen. In Gezag worden de biologische wortels van leiderschap beschreven: waarom we de ene leider wel, en de andere leider niet volgen. Deze inzichten uit de wetenschap worden vervolgens vertaald naar praktische lessen voor elke leider.

Lees de inleiding | Bestel 

dvm_boekDarwin voor managers

Ons brein is het product van miljoenen jaren evolutie en deze geschiedenis vormt nog steeds ons gedrag. Het verklaard bijvoorbeeld onze obsessie met eerlijkheid, maar ook die met status en macht. Een dieper begrip van deze menselijke natuur is van onschatbare waarde voor het begrip van gedrag in organisaties. In Darwin voor managers leest u over vraagstukken als leiderschap, samenwerking, motivatie en selectie.  Waarom zijn dit vaak uitdagingen en hoe kunnen we deze – met de kennis van nu – zo goed mogelijk aangaan?

Lees de inleiding | Bestel 

FacebookTwitterGoogle+Delen